"Palántázó" - ifjúságsegítők szakmai kompetenciájának bővítése

2011-ben kötöttünk szakmai együttműködési megállapodást az Országos Egészségfejlesztési Intézettel (OEFI) annak érdekében, hogy támogassuk az OEFI-nek az ifjúsági szakterületen azokat az egészségvédelmi törekvéseit, melyek a civilszférával való hatékony együttműködés keretében lehetnek csak igazán eredményesek. A kölcsönös előnyökön alapuló partneri viszony eredményeként jött létre 2011-ben az IFJ-KX-10-B pályázati program támogatásával "A fiatalok egészségműveltsége / Az ifjúság és egészségfejlesztés" országos konferencia 2011. szeptember 29-én.

Az együttműködés újabb állomása a Gyermek - és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek, (ifjúsági szakemberek) kompetenciafejlesztő képzéseinek támogatása IFJ-GY-11-C pályázat keretében megvalósított "Palántázó"- ifjúságsegítők szakmai kompetenciájának bővítése c. projektünk, melyen az ország minden részéből 16 ifjúságsegítő hallgató vett részt. A gyakorlatorientált foglalkozásokat az OEFI munkatársai, Bodor Tamás és Solymosy Bonifácz; a tréningjellegű gyakorlatokat pedig Sipos Győző, a Mobilitás Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda irodavezetője tartotta. A kompetencia-fejlesztés tematikája egy 3 napos 20 órást képzést tartalmazott, ami az ifjúsági munka mindennapjaiba vezetett be.

LETÖLTHETŐ PREZENTÁCIÓK

FÉNYKÉPEK

 

"A pályázati program a "Gyermek - és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek, (ifjúsági szakemberek) kompetenciafejlesztő képzéseinek támogatása (előfinanszírozott) IFJ-GY-11-C" kategóriában a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg."